Hlavní obsah

Ekvádorská policie zadržela členy gangu, kteří se pokusili obsadit nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Policía Nacional del Ecuador

Zatčení členové gangu, kteří se pokusili obsadit nemocnici v ekvádorském městě Yaguachi.

Reklama

Cílem zmařené akce bylo obsadit nemocnici, a tím ochránit jiného člena gangu, který se v nemocnici léčil ze zranění.

Článek

Ekvádorská policie v pondělí informovala, že během jediného zásahu v nemocnici v ekvádorském městě Yaguachi zadržela 68 členů ozbrojeného gangu. Podle policie se členové gangu snažili obsadit zdravotnické zařízení, aby mohli chránit svého člena, který se v nemocnici léčil, před útokem konkurenčního gangu.

Není zatím jasné, která z ekvádorských zločineckých skupin stojí za pokusem obsadit nemocnici ve městě Yaguachi. Neví se ani, kdo byl onen muž, kterého chtěli na nemocničním lůžku chránit. Ví se však, že muž svým zraněním už podlehl.

Vyřizování vendet a útoky gangů nejsou v nemocnicích ojedinělými případy. Dochází k nim poměrně často.

Zásah policie se nevztahoval pouze na nemocnici, ale i blízké rehabilitační centrum. To bylo podle policie využívané jako velicí středisko gangu, a zároveň jako nevěstinec, ze kterého skupina získávala finance.

Ekvádorský prezident Daniel Noboa vyhlásil ekvádorským gangům 9. ledna válku poté, co se v zemi rozšířilo organizované násilí na pozadí zmizení jednoho z mafiánských vůdců z ekvádorského vězení. Od té doby se policie a armáda snaží počínání gangů potlačit. Skoro za dva týdny se jim podařilo zatknout přes 2700 podezřelých.

Reklama

Doporučované