Hlavní obsah

Herec Julian Sands zemřel v horách. Záchranáři po něm pátrali několik měsíců

Foto: Denis Makarenko, Shutterstock.com

Julian Sands při uvedení filmu Nabarvené ptáče na festivalu v Benátkách, 3. září 2019.

Reklama

Britský herec Julian Sands, který se v lednu ztratil v kalifornských horách, je po smrti. Policie potvrdila, že tělo nalezené minulý týden, patří umělci. Sands si mimo jiné zahrál i ve filmu Nabarvené ptáče.

Článek

Pozůstatky lidského těla nalezené minulý týden v kalifornských horách patří britskému herci Julianu Sandsovi. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na prohlášení úřadu šerifa v San Bernardinu. Příčina smrti není jasná.

Pětašedesátiletý herec se ztratil 13. ledna při túře v oblasti Baldy Bowl v kalifornském pohoří San Gabriel severně od Los Angeles, která je mezi lyžaři a milovníky hor velmi populární. Tehdy ale panovalo v oblasti špatné počasí.

„Tělo nalezené na hoře Mount Baldy 24. června 2023 bylo pozitivně identifikováno jako 65letý Julian Sands. Způsob smrti je stále předmětem vyšetřování, čeká se na výsledky dalších testů,“ stojí v prohlášení šerifa. Pozůstatky na konci minulého týdne našli turisté.

Herec pochází z Velké Británie, do Spojených států se odstěhoval v 80. letech kvůli práci v Hollywoodu. Proslavila ho hlavní role v romantickém snímku Pokoj s vyhlídkou či role čaroděje ve filmu Démon Warlock.

V roce 2019 se objevil ve filmu českého režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče a v minulosti navštívil také Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, připomněla agentura ČTK.

Sands několikrát mluvil o tom, že má horskou turistiku v oblibě. Už v roce 2018 v rozhovoru pro The Guardian říkal, jak je důležité podnikat nová dobrodružství i s postupujícím věkem. O dva roky později řekl, že je nejšťastnější „v blízkosti horského vrcholu při nádherném chladném ránu“.

Nejblíž smrti se, jak řekl v roce 2020, dostal na počátku 90. let v Andách, kde ho zastihla silná bouře ve výšce okolo šesti tisíc metrů nad mořem.

Reklama

Doporučované