Hlavní obsah

Idan Amedi, hvězda seriálu Fauda, utrpěl vážná zranění během bojů v Gaze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: commons.wikimedia.org, Seznam Zprávy

Izraelský herec Idan Amedi utrpěl v pondělí vážná zranění na jihu Pásma Gazy.

Reklama

Populární herec a hudebník Idan Amedi byl převezen do lékařského zařízení Sheba, kde jej doktoři stabilizovali. Od začátku konfliktu se objevil v řadě válečných videí.

Článek

Hvězda populárního izraelského seriálu Fauda Idan Amedi v pondělí během bojů na jihu Pásma Gazy utrpěl vážná zranění, píše server Ynetnews. Následně byl evakuován do lékařského centra Sheba, kde se doktorům podařilo jeho stav stabilizovat.

Amedi působí v aktivních zálohách izraelské armády. Byl také jedním z členů prvních oddílů, které dorazily na pobřeží Gazy. Spolu s dalšími tady vztyčil vlajku na počest obětí festivalu Nova, na který teroristé z Hamásu zaútočili 7. října 2023.

V listopadu minulého roku na svém instagramovém profilu sdělil, že je ochoten rok nevystupovat ani nezpívat a zapojit se místo toho do bojů proti palestinské teroristické organizaci po boku dalších vojáků. „Cokoliv jiného než eliminace Hamásu v Gaze a zbavení se Hizballáhu na jihu Libanonu znamená nebezpečí pro naše děti,“ napsal.

Během posledních měsíců se známý herec a písničkář objevil na řadě válečných záběrů. „Za chvíli zdemolujeme tuto školu, kde jsme našli vojenské náčiní, výbušniny a tunelové šachty,“ říká Amedi v jednom ze zveřejněných videí.

Reklama

Doporučované