Hlavní obsah

Kamera v útočícím ukrajinském Humvee zachytila okamžik, kdy najelo na minu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Vojáci 59. samostatné brigády motorizované pěchoty útočí na ruské pozice. Video: youtube/Nucking_futs_yuri

 

Reklama

Akční záběry zveřejnilo na síti X (dříve Twitteru) ukrajinské ministerstvo obrany. Zachycují vojáky 59. samostatné brigády motorizované pěchoty při útoku na ruské pozice. Několikaminutové video ukazuje průběh akce.

Článek

„Šílené záběry z vnitřku ukrajinského HMMWV během boje. Děkuji americkému lidu! Vaše Humvee zachraňují životy našich vojáků,“ stojí v příspěvku, který ve čtvrtek zveřejnilo na síti X (dříve Twitteru) ukrajinské ministerstvo obrany.

Kdy bylo natočeno ani konkrétní místo bojové akce rezort neupřesnil, což úřad zdůvodňuje nutností zachovat akce v tajnosti. Této konkrétní operace se zúčastnili vojáci 59. samostatné brigády motorizované pěchoty pojmenované po Jakivu Handziukovi.

Původně video zveřejnil YouTube účet Nucking futs yuri, na kterém je vidět celá bojová akce. Záběry jsou kombinací osobních kamer vojáků a záběrů z dronu.

Jak je vidět v úvodním videu, americké vojenské vozidlo Humvee projíždí krajinou a je ostřelováno ruským dělostřelectvem. Podporu vozidlům mají zajišťovat tanky. Ze záběru je ale zřejmé, že tank najede na minu a je vyřazen z boje.

Přesto útočící jednotky pokračují v jízdě. V jeden moment jsou vojáci vysazeni a řidič se snaží vůz otočit, přitom ale najíždí na minu. Při následné explozi je vidět vnitřek vozu a z něho vystupují vojáci, kteří neutrpěli žádná vážná zranění.

Ukrajinci poté útočí na ruské pozice, které – jak je ze záběrů z dronu patrné – dobývají.

Reklama

Doporučované