Hlavní obsah

Kyjev a Mykolajiv se staly terčem ruského útoku drony

Foto: Telegram/KMVA (Kyiv City Military Administration)

Škody po ruském útoku na Kyjev ze 7. února 2024.

Reklama

Rusko útočí drony na ukrajinská města téměř nepřetržitě. V noci ze soboty na neděli se staly terčem Kyjev a Mykolajiv. Ukrajinská armáda uvedla, že Rusko na Ukrajinu vyslalo 45 dronů.

Článek

Kyjev a Mykolajiv se v noci ze soboty na neděli staly terčem dalšího ruského útoku drony. Z obou měst byly hlášeny výbuchy, nasazena byla protivzdušná obrana. Informuje o tom agentura Ukrinform. Agentura Reuters s odvoláním na ukrajinské letectvo ráno napsala, že ukrajinská protivzdušná obrana v noci ze soboty na neděli po celé zemi zničila 40 ze 45 útočících ruských bezpilotních letounů.

Co se stalo s pěti drony, které protivzdušná obrana nezničila, zatím není jasné.

Kyjevské úřady v noci uvedly, že protivzdušná obrana zasahuje proti dronům na předměstí ukrajinské metropole, a vyzvala obyvatele, aby zůstali v krytech, dokud neskončí poplach. Ten nakonec trval kolem dvou hodin. Všechny bezpilotní letouny u Kyjeva se ale podařilo sestřelit a podle prvotních informací nezpůsobily žádné škody ani zranění.

Výbuchy bylo slyšet také v Mykolajivu na jihu Ukrajiny, odkud byl v důsledku zásahu hlášen požár a tlaková vlna, která poškodila obytné budovy, plynovod a vozidla. Jeden člověk utrpěl zranění.

V noci na sobotu si ruský útok na ukrajinský Charkov vyžádal sedm životů, včetně tří dětských.

Reklama

Doporučované