Hlavní obsah

Londýnský soud osvobodil Kevina Spaceyho. Herec měl slzy v očích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Zeynep Demir Aslim, Shutterstock.com

Kevin Spacey odchází z jednoho z líčení u londýnského soudu.

Reklama

aktualizováno •

Americký herec Kevin Spacey byl obviněn ze sexuálního obtěžování několika mužů. Od počátku to odmítal.

Článek

Soud v Londýně zprostil amerického herce Kevina Spaceyho devíti obvinění ze sexuálních trestných činů proti čtyřem mužům, informovala televize Sky News.

Čtyřiašedesátiletý držitel Oscara měl při vynesení verdiktu slzy v očích. Porotě následně poděkoval za osvobození.

Soudní proces v jeho případu, v němž ho prokuratura označila za „sexuálního tyrana“, začal na konci června. Spacey čelil obvinění z let 2001 až 2013, tedy z doby, kdy trvale žil v  Británii. V letech 2004 až 2013 byl uměleckým šéfem londýnského divadla Old Vic.

Tři muži tvrdili, že je herec agresivně chytil za rozkrok. Čtvrtý, začínající herec uvedl, že se probudil a Spacey mu prováděl orální sex poté, kdy šel do jeho bytu na pivo a usnul tam.

Všichni muži uvedli, že kontakt byl nechtěný, ale Spacey vypověděl, že byl ve dvou případech dobrovolný. Tvrzení třetího muže, že ho v zákulisí divadla chytil za přirození, označil za „čirou fantazii“.

Obvinění z napadení či obtěžování herec již od počátku soudního sporu odmítal. Naznačil, že všichni čtyři muži se obviněním proti němu pokusili vydělat peníze.

„Všichni mne odsoudili, ještě než byla položena nebo zodpovězena první otázka, přišel jsem o práci, přišel jsem o pověst, přišel jsem o všechno během několika dní,“ řekl Spacey porotcům.

Spacey je známý například díky filmům Americká krása nebo Obvyklí podezřelí. Jednou z jeho posledních velkých rolí byla ústřední postava politického dramatického seriálu Dům z karet. Kvůli dřívějšímu skandálu ho ale scenáristé z poslední série vyškrtli.

Reklama

Související témata:

Doporučované