Hlavní obsah

Na Krétě po zřícení skály zemřela turistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči zasahující na místě neštěstí v letovisku Agia Fotia.

Reklama

aktualizováno •

Na Krétě v noci na neděli zemřela slovinská turistka, která byla na ostrově s rodinou na dovolené. Na dům, ve kterém pobývala, se zřítila skála. Podle původních informací médií měla být žena české národnosti, to se nepotvrdilo.

Článek

Krátce po půlnoci se ze skály nad domy v letovisku Agia Fotia na jihovýchodě Kréty, které si pronajímají turisté, odlomil masivní blok kamení a zasypal dům. Na místo přijelo na 40 hasičů a záchranářů a čtyři hodiny se pokoušeli rodinu z domu vyprostit. Když našli tělo ženy, už jen konstatovali smrt, uvedla řecká televize ERT.

Jednapadesátiletý manžel spal v momentě neštěstí v jiné místnosti, a spolu se synem tak tragédii přežili s lehčími zraněními. Devítileté dítě má podle dostupných informací poraněné nohy a je v nemocnici.

Podle původních informací, které zveřejnila řecká média či agentura AFP, mělo jít o turistku z České republiky. Ministerstvo zahraničních věcí však informaci ověřilo a pro Seznam Zprávy uvedlo, že žena byla slovinské národnosti.

Nad letoviskem jsou skály a podle ERT se místní obyvatelé obávají dalších sesuvů. Podle prezidenta místní hotelové asociace Georga Vardakise ale nic nenasvědčovalo hrozícímu nebezpečí, píše AFP.

Aktualizovali jsme titulek i text po zjištění Ministerstva zahraničí ČR, že se jednalo o slovinskou turistku.

Reklama

Související témata:

Doporučované