Hlavní obsah

Na polských hranicích chytili ukrajinské strojvedoucí. Pašovali jantar

Foto: Shutterstock.com

Nebroušený jantar. Ilustrační fotografie.

Reklama

Dva ukrajinští strojvedoucí se za pomoci polského komplice snažili do Polska propašovat 30 kilogramů jantaru. Pašeráky zadržela polská pohraniční stráž.

Článek

Polská pohraniční stráž zadržela dva ukrajinské strojvedoucí a jejich polského komplice, kteří se vlakem jedoucím z Oděsy na jihu Ukrajiny snažili do Polska propašovat 30 kilogramů nebroušených jantarových valounků. Dnes o tom podle agentury PAP informoval mluvčí polské pohraniční stráže na jihovýchodě Polska Piotr Zakielarz.

Pohraničníci pašeráky odhalili ve středu, když osobní vlak z Oděsy vjížděl do Přemyšli. Na jeho trase v Polsku hlídkovali pohraničníci a celníci. „V určitém okamžiku si všimli, že vlak zpomalil a z lokomotivy se vyklonil strojvedoucí a předal neznámému člověku černý balík,“ popsal Zakielarz.

Členové bezpečnostních složek muže, který balík převzal, zadrželi. Šlo o 54letého místního obyvatele. Po příjezdu vlaku na nádraží zadrželi i dva 39leté ukrajinské strojvedoucí.

Podle úřadů měl pašovaný jantar hodnotu asi 100 000 zlotých, v přepočtu 586 500 korun. Trojici mužů hrozí vysoká pokuta a konfiskace pašovaného jantaru. Vlak se vrátil na Ukrajinu s jinými strojvedoucími.

Reklama

Související témata:
Jantar

Doporučované