Hlavní obsah

Na veřejnost se dostalo video s výpovědí Trumpa k obvinění ze znásilnění

Foto: Profimedia.cz

Bývalý americký prezident Donald Trump.

Reklama

Donald Trump čelí dalšímu soudnímu řízení. Tentokrát kvůli obvinění, že v 90. letech údajně znásilnil americkou publicistku E. Jean Carrollovou. Vinu ale odmítá, jak ukazuje zveřejněné video.

Článek

Na veřejnost se dostalo video z výslechu amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Ten na něm odmítá jakékoliv obvinění z možného znásilnění americké publicistky E. Jean Carrollové, ke kterému mělo dojít v 90.letech.

Video získaly k dispozici zpravodajské stanice, které soudní proces pokrývají, uvádí agentura AP.

Porota se s videem Trumpových výpovědí z října 2022 seznámila v uplynulých dnech. Exprezident na nich veškerá obvinění odmítá.

Podle Carrollové nicméně došlo k útoku v obchodním domě Bergdorf Goodman na Páté avenue v New Yorku, když Trumpovo „hravé škádlení“ nabralo „temný směr“. V žalobě tvrdí, že ji Trump „chytil, přitlačil ke zdi šatny, přitiskl ji ramenem k sobě a znásilnil“.

Trump toto tvrzení označil za „falešnou a nechutnou lež“. V jednom z úseků videa pak několikrát zopakoval, že dotyčnou ženu vůbec nezná a je podle něj „duševně nemocná“.

„Je to ostuda. Upřímně řečeno, je ostuda, že něco takového může vzniknout,“ řekl. Poněkolikáté také zopakoval, že publicistka „není jeho typ“.

Mohlo by vás zajímat

Seznam floridských kongresmanů, kteří se v blížících se prezidentských volbách veřejně postavili na stranu Donalda Trumpa, se rozrostl o další jména. Jedno z nich je navíc poměrně překvapením, protože patří dlouholetému spojenci tamního guvernéra Rona DeSantise, u kterého se očekává, že brzy oznámí svou vlastní kandidaturu.

Agentura AP nicméně uvádí, že si ji v jeden moment Trump spletl na jedné ze společných fotografií s jeho tehdejší ženou Marlou Maplesovou.

Ostře sledované soudní přelíčení začalo na konci dubna. Všechny naplánované výpovědi pak skončily uplynulý čtvrtek. Pokud se exprezident Trump nerozhodne vypovídat, v pondělí by měli přednést závěrečnou řeč právníci.

Reklama

Doporučované