Hlavní obsah

Naděje, že přežil zemětřesení, pohasla. Záchranáři našli tělo fotbalisty Atsua

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Christian Atsu na snímku z roku 2022.

Reklama

aktualizováno •

Ghanský fotbalista Christian Atsu zemětřesení v Turecku nepřežil, uvedl jeho agent.

Článek

Turečtí záchranáři po dvou týdnech pátrání nalezli ostatky ghanského fotbalisty Christiana Atsu. Smrt hráče za turecký tým Hatayspor potvrdil v sobotu jeho turecký agent Nana Sachere, uvádí britská BBC.

„S nejtěžším srdcem musím všem příznivcům oznámit, že dnes ráno bylo bohužel nalezeno tělo Christiana Atsua,“ napsal v sobotu na twitteru Sechere.

Záchranářům se také podařilo najít fotbalistův telefon a z místa vynáší další věci.

Atsu měl odletět z jižního Turecka několik hodin před zemětřesením, ale podle jeho manažera se rozhodl zůstat s klubem poté, co vstřelil vítězný gól při zápasu 5. února, uvádí agentura Reuters.

Krátce po tragédii, která si vyžádala životy desítek tisíc lidí, se objevila zpráva, že se bývalého hráče britské Premier League a reprezentanta ghanského národního týmu podařilo z trosek vyprostit. Zpráva se ale ukázala jako mylná.

„Dostal jsem informaci, že Atsua zachránili z trosek, ale tak to není. V tuto chvíli už víme, že jak Christian Atsu, tak ředitel klubu Taner Savut zůstávají pod sutinami,“ sdělil tehdy viceprezident klubu Hatayspor Mustafa Özat tureckému listu Hürriyet.

Pátrání po svém občanovi potvrdila i ghanská velvyslankyně v Turecku Francisca Ashietey-Oduntonová. Pro ghanský mediální kanál Joy Sports potvrdila, že turecké ministerstvo zahraničí se Atsua stále snaží v jednotlivých zdravotnických zařízeních vypátrat. Jeho ostatky se nakonec pod sutinami podařilo vypátrat až tuto sobotu.

Klub Hatayspor sídlí ve městě Antakya v jihoturecké Hatayské provincii, která byla jednou z nejhůře zasažených oblastí a měla jeden z nejvyšších počtů obětí zemětřesení.

Reklama

Doporučované