Hlavní obsah

Německé úřady zadržely tři německé občany podezřelé ze špionáže pro Čínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Trojice německých občanů je podezřelá, že pracovala pro čínskou tajnou službu. Ilustrační fotografie.

Reklama

Trojice německých občanů je podezřelá, že nejméně od roku 2022 pracovala pro čínskou tajnou službu. V pondělí státní zástupci oznámili, že podezřelé zadrželi v Düsseldorfu a Bad Homburgu.

Článek

Německé úřady zadržely tři německé občany podezřelé ze špionáže pro Čínu. Oznámilo to dnes podle deníku Die Welt Spolkové státní zastupitelství.

Zadržení, dva muži a jedna žena, jsou podezřelí, že čínské civilní rozvědce předávali citlivé technologie, které by mohly být využity k vojenským účelům.

Podle listu Die Welt trojice Pekingu údajně předávala informace o vojenské technice a spolupracovala s čínskou tajnou službou MSS. Dotyčné osoby byly zadrženy v Düsseldorfu a Bad Homburgu.

Jejich byty a pracoviště byly prohledány. Trojice je podezřelá, že pro čínskou tajnou službu pracovala nejdéle od roku 2022. Jeden z nich, Thomas R., údajně MSS v Německu opatřoval informace o vojensky využitelných inovativních technologiích, píše Die Welt.

Manželé Herwig F. a Ina F., kteří z Düsseldorfu provozovali firmu, jsou podezřelí, že Thomasi R. v jeho činnosti pomáhali. S pomocí jejich firmy se údajně podařilo navazovat kontakty a spolupráci s lidmi z oblasti německé vědy a výzkumu.

Reklama

Doporučované