Hlavní obsah

Tragédie při oslavách Halloweenu. V Soulu v tlačenici zemřelo přes sto lidí

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři zasahovali ve čtvrti Itaewon v Soulu.

Reklama

aktualizováno •

Oslavy Halloweenu v jihokorejském Soulu skončily katastrofou. 146 lidí zemřelo v tlačenicích, dalších 150 bylo zraněno, někteří jsou ve vážném stavu.

Článek

Počet obětí tlačenice při oslavách Halloweenu v jihokorejském hlavním městě Soulu stoupl na 146. Dalších 150 lidí bylo zraněno, někteří jsou ve vážném stavu. Informují o tom agentury s odvoláním na zástupce hasičů.

Podle dřívějších zpráv bylo asi 50 lidí ošetřováno kvůli zástavě srdce. Podle představitele hasičů se předpokládá, že lidé byli umačkáni k smrti poté, co se velký dav začal tlačit vpřed v úzké uličce poblíž hotelu Hamilton, hlavního místa večírků v Soulu, napsala agentura AP.

Do ulic bylo k ošetření zraněných nasazeno více než 400 záchranářů a 140 vozidel z celé země, včetně veškerého dostupného personálu v Soulu. Jihokorejský prezident Jun Sok-jol nařídil nasazení záchranářů specializovaných na pomoc po katastrofách. Záchranáři pokračují v převozu zraněných do nemocnic po celém Soulu, napsala agentura AP.

Televizní záběry a fotografie z místa události ukazují sanitní vozy seřazené v ulicích, kde je také množství policistů a záchranářů, kteří přenášejí zraněné na nosítkách. Je také vidět, jak záchranáři a chodci provádějí resuscitaci lidí ležících na zemi.

Záchranáři zaznamenali 81 telefonátů od lidí, kteří měli problémy s dýcháním. AP s odvoláním na jihokorejská média uvedla, že tlačenici způsobila informace o tom, že se v jednom z místních barů nachází blíže nespecifikovaná celebrita.

+1

Na sociálních sítích se již během večera objevovaly zprávy, že se lidé necítí kvůli přeplněným ulicím bezpečně. Podle hasičů se předpokládá, že oběti byly umačkány k smrti poté, co se velký dav začal tlačit vpřed v úzké uličce poblíž hotelu Hamilton, hlavního místa večírků v Soulu.

V oblasti se údajně sešlo 100 tisíc lidí, kteří oslavovali první venkovní halloweenskou akci bez roušek od vypuknutí pandemie, uvedla britská BBC.

„Dnes večer se tu sešla spousta mladých lidí. Mnoho lidí přišlo na večírek a do klubu, měli na sobě kostýmy a spoustu lidí jsem viděl rozrušených a smutných, na místě se odehrávaly chaotické scény,“ popsal situaci reportér stanice.

Reklama

Související témata:

Doporučované