Hlavní obsah

Policie po zásahu napsala: „Na místě nebyla ani stopa po Voldemortovi“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Dasian, Shutterstock.com

Maketa Lorda Voldemorta a hada Nagini během výstavy filmového studia Warner Bros. v Tokiu.

Reklama

Několik policistů v neděli ráno vyrazilo do hotelu v Enderby ve střední Anglii kvůli tísňovému volání, že se po hotelu pohybuje muž s dlouhým nožem. Byla to kouzelnická hůlka.

Článek

Policisté v hotelové hale místo útočníka objevili fanouška příběhů o čaroději Harrym Potterovi, který měl v ruce kouzelnickou hůlku.

O zásahu v Enderby informovala na facebooku i samotná policie s dovětkem, že na místě „nebylo ani stopy po Voldemortovi“, což je hlavní záporná postava z knih britské autorky Joanne Rowlingové.

„Dnes ráno jsem se spolu s několika strážníky dostavil do velkého hotelu v Enderby, kde byl nahlášen muž, který měl u výtahů ‚velký nůž‘,“ stojí ve zmiňovaném statusu. „Na místě jsme rychle zjistili, že se jedná o fanouška Harryho Pottera s hůlkou. Nikomu z hostů nebyla naštěstí způsobena žádná újma. A po Voldermortovi nebylo ani stopy.“

V zahradě v centru nedalekého Leicesteru se konají čajové dýchánky ve stylu Harryho Pottera, zmínil možné vysvětlení list The Guardian.

Stanice BBC si zas povšimla vtipných reakcí, které tato zpráva vyvolala na sociálních sítích.

„Are you being sirius?!“ napsal jeden z uživatelů. Jde o slovní hříčku - slovo sirius zní podobně jako serious, tedy „myslíte to vážně?“. V tomhle případě jde ale o narážku na kmotra Harryho Poterra Siriuse Blacka.

„Expecto Patrol-man!“ byla jiná reakce. A opět je to zábavné pro všechny, kdo mají rádi svět Harryho Pottera. Kouzelnou formulkou „Expecto Patronum“ se ve světě čar a kouzel vyvolává ochranný patron, v Enderby by posloužila k přivolání hlídky.

Reklama

Související témata:

Doporučované