Hlavní obsah

V Německu zadrželi muže podezřelé z vraždy dvou policistů

Bez komentáře: Policie rozjela rozsáhlé pátrání a varovala místní, aby v okolí místa činu nebrali do svých vozidel stopaře.Video: AP

 

Reklama

aktualizováno •

Čtyřiadvacetiletá policistka a její o pět let starší kolega byli zastřeleni během silniční kontroly na západě Německa v pondělí nad ránem. Po pachatelích dál pátrají stovky policistů s psovody a vrtulníky.

Článek

Po celodenním pátrání byli na západě Německa zadrženi dva muži, kteří jsou podezřelí z vraždy dvojice policistů ve spolkové zemi Porýní-Falc.

Policie nejprve potvrdila, že zadržela hledaného 38letého muže v Sulzbachu v sousední spolkové zemi Sársko. Následně informoval zpravodajský web týdeníku Focus, že v témže městě byl zajištěn i další podezřelý ve věku 32 let. Pátrání však pokračuje dál.

Dva němečtí policisté zemřeli v pondělí ráno po střelbě při rutinní silniční kontrole. K incidentu došlo před půl pátou ráno na odlehlejší silnici blízko města Kusel.

Podle německého serveru Bild policista s policistkou informovali dispečink o zastavení podezřelého vozidla. V kufru následně našli mrtvou zvěř a pravděpodobně začali s kontrolou. Po chvíli vyslali druhý vzkaz, ve kterém ohlásili střelbu. „Střílejí na nás,“ zněla jejich poslední zpráva.

Odpoledne policie zveřejnila fotografii 38letého muže, jehož doklady našla na místě střelby. Identifikovala jej jako Andrease Johannese Schmitta, který podle informací magazínu Spiegel zhruba 50 kilometrů od místa činu ve městě Neunkirchen provozuje obchod se zvěřinou a o kousek dál i pekařství.

Podezřelý majitel pekárny

S vysokou pravděpodobností jde o zadrženého. U policie měl mít záznam kvůli ujetí od nehody. Podle informací webu FOCUS Online pachatel vlastnil pekárnu, kterou provozovala jeho rodina po několik generací. Bývalý zaměstnanec pekárny, který v podniku pracoval téměř dva roky, potvrdil, že je „v insolvenci“. Google také pekárnu označuje za „trvale zavřenou“.

Bývalý zaměstnanec pekárny, který v podniku Andrease S. pracoval téměř dva roky, insolvenci potvrzuje. „Pekárna původně patřila jeho mamince. Na stěně před kamennou pecí visely jeho fotografie z dětství. Firmu převzal, a pak se to zkazilo,“ uvedla bývalá zaměstnankyně v rozhovoru pro web FOCUS Online.

„Okamžitě jsem ho podle fotky poznala. Koneckonců, byl to můj šéf. A vždycky jsem s ním měla problémy,“ uvedla. Pachatele popsala jako „přísného, nepřátelského šéfa“ a hlučného člověka, „který vždy křičel, když se mu něco nelíbilo“.

„Pro mě to byl zvláštní člověk, tak nějak divný a nedefinovatelný,“ řekla pro FOCUS Online důchodkyně Elisabeth, která byla pravidelnou zákaznicí pekárny ve Spiesen-Elversbergu, jíž podezřelý šéfoval. „V určitém období otevíral jen na hodinu a později zavíral, kdykoli se mu zachtělo. V mých očích neměl o tuto profesi vůbec žádný zájem, byl to flákač,“ dodala.

Podle policie byla 24letá policistka mrtvá už před příjezdem jednotek. Její 29letý kolega zemřel krátce poté. Policejní odbory později zveřejnily, že mladší z obětí teprve studovala vyšší policejní školu. Její kolega, vrchní komisař, byl podle listu Tagesspiegel zkušeným a dobrým policistou.

Zpravodajský web deníku Bild uvedl, že podle jeho informací měli oba policisté pod uniformami ochranné vesty, byli však střeleni do hlavy.

Policejní čekatelka údajně nestihla ani vytáhnout zbraň, její kolega sice vystřílel zásobník, ale střelili ho zezadu.

Aktualizace 22:32: Z německých médií jsme doplnili podrobnosti o podezřelém.

Reklama

Související témata:

Doporučované