Hlavní obsah

Princ Louis slaví. Jeho narozeninový snímek se vymyká tradici

Foto: Twitter @KensingtonRoyal, Millie Pilkington

Tentokrát narozeninovou fotografii prince Louise nepořídila princezna Kate.

Reklama

Nejmladší potomek britského prince Williama a princezny Kate slaví 5. narozeniny. U příležitosti oslav byly zveřejněny jeho dvě nové fotografie, které ale tentokrát nefotila jeho matka.

Článek

„Někomu bude zítra pět let… Všechno nejlepší k narozeninám, princi Louisi,“ hlásí na twitteru sobotní příspěvek prince a princezny z Walesu.

Na dvojici snímků, které text doprovází, je zachycen rozzářený princ Louis, který sedí na zahradním kolečku a nechává se po zahradě vozit svou maminkou. To, že je princezna Kate na fotografii, je odklon od tradice, jelikož co se týče narozeninových snímků nejmladších členů královské rodiny, běžně stojí za objektivem právě ona.

Foto: Twitter @KensingtonRoyal, Millie Pilkington

Princ Louis je po smrti své prababičky čtvrtý v pořadí na královský trůn.

Jak informuje BBC, jednačtyřicetiletá Kate je nadšenou fotografkou a patronkou Královské fotografické společnosti. V roce 2021 dokonce ve spolupráci s Národní portrétní galerií vydala knihu fotografií „Hold Still“, do které mohla britská veřejnost přispívat svými fotografiemi z doby pandemie.

V pátek, kdy by královna oslavila 97. narozeniny, pak například Kensingtonský palác zveřejnil dosud neviděnou fotografii Alžběty II., kterou Kate pořídila krátce před její smrtí a na které je dnes zesnulá panovnice se svými vnoučaty a pravnoučaty.

Autorkou letošního snímku malého prince, který je čtvrtým v pořadí v nástupnictví na britský trůn, je nicméně fotografka Millie Pilkingtonová.

Korunovaci dědy si nenechá ujít

Princ Louis se narodil 23. dubna 2018 v Nemocnici sv. Marie v Londýně. Má staršího bratra George, který letos v létě oslaví desáté narozeniny, a sestru Charlotte, které v květnu bude osm let.

Zatímco během pohřbu své prababičky Louis nebyl k vidění po boku svých sourozenců a rodičů, podle zpráv britských médií se očekává, že květnové korunovace svého dědy Karla III. se již zúčastní a bude doprovázet svého bratra a sestru v průvodu z Westminsterského opatství.

Jak bude vypadat korunovace krále Karla:

Korunovace britského krále Karla III. se blíží. Jak bude probíhat? Bude se lišit od té předchozí? Kdo se zúčastní a kdo naopak nedorazí? Jaká hudba během ceremoniálu zazní?

Redakce Seznam Zpráv připravila souhrn otázek a odpovědí pojících se s akcí, která má krycí název Operace Golden Orb (v překladu zlaté královské jablko).

Reklama

Doporučované