Hlavní obsah

Rusko sestřelilo tři ukrajinské drony, tvrdí tamní ministerstvo obrany

Foto: U.S. Navy photo

Dron. Ilustrační foto.

Reklama

Podle ruských úřadů byly drony sestřeleny nad Nižegorodskou a Bělgorodskou oblastí. Jedním z terčů dronů měl být ruský podnik na výrobu výbušnin.

Článek

Ruská protivzdušná obrana sestřelila během noci na pátek tři ukrajinské drony nad Nižegorodskou oblastí a jeden nad Bělgorodskou oblastí, která hraničí s Ukrajinou. Oznámilo to v pátek podle médií ruské ministerstvo obrany. Terčem dronů v Nižegorodské oblasti mohl být jeden z největších ruských podniků na výrobu výbušnin, uvedl na svém webu list Ukrajinska pravda.

Ruské zpravodajské kanály na sociálních sítích podle deníku tvrdí, že se ukrajinské drony pokusily zaútočit na Sverdlovův závod v Dzeržinsku, čtvrtmilionovém městě, které leží asi 370 kilometrů na východ od Moskvy. V podniku jsou vyráběny výbušniny pro bojové hlavice raket. Tři drony údajně zneškodnily prostředky radioelektronického boje, ale obyvatelé města v noci slyšeli výbuchy, dodala Ukrajinska pravda.

V Kurské oblasti se tři obce ocitly bez elektřiny v důsledku náletu dronu, který přilétl ze strany Ukrajiny, uvedl gubernátor Roman Starovojt. Opravy začnou hned, jakmile to situace dovolí, přislíbil.

O dronech v Kurské oblasti se ruské ministerstvo obrany nezmínilo, poznamenal server Meduza.

Reklama

Doporučované