Hlavní obsah

Učitel, dva rodiče a tři děti zemřeli po útoku nožem v čínské školce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Policie zadržela pravděpodobného pachatele útoku, je mu pětadvacet let.

Článek

Šest životů a jednoho zraněného si vyžádal útok nožem ve školce v provincii Kuang-tung na jihovýchodě Číny.

S odvoláním na policii to napsal server BBC News. Mezi oběťmi je jeden učitel, dva rodiče a tři děti, uvedla agentura AFP s odvoláním na mluvčí městské vlády.

Policie zadržela 25letého muže jménem Wu, který pocházel z okresu, kde se zločin stal. Motiv činu, který se odehrál kolem půl osmé ráno místního času, se vyšetřuje.

Čínské úřady na žádosti západních médií o podrobnější komentáře nereagují. Britský deník The Guardian si ale všímá, že útok vyvolal rozhořčení na čínských sociálních sítích a zprávy se rychle staly nejčtenějšími na tamním internetu.

Řada uživatelů čínské sociální sítě Weibo volala po popravě pachatele. Další žádají důkladnější ostrahu škol, podle některých komentátorů je často chrání postarší muži, kteří nevypadají na to, že by dokázali něčemu zabránit, píše britský server.

BBC uvádí, že podobné útoky jsou v Číně spíše výjimečné, ale připomíná některé případy z poslední doby.

Například v srpnu loňského roku zaútočil útočník s nožem na mateřskou školu v jihovýchodní provincii Ťiang-si, zabil tři lidi a šest dalších zranil.

V dubnu 2021 zemřely dvě děti, zatímco 16 dalších bylo zraněno při pobodání ve městě Beiliu v autonomní oblasti Kuang-si. V říjnu 2018 bylo 14 dětí zraněno při útoku nožem ve školce v Čchung-čchingu na jihozápadě Číny.

Reklama

Související témata:

Doporučované