Hlavní obsah

Šestiletý chlapec postřelil v americké Virginii učitelku. Nešlo o náhodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Při střelbě na základní škole Richneck byla vážně zraněna učitelka.

Reklama

Šestiletý chlapec v americkém státě Virginia v pátek postřelil svou učitelku. Policie ho zadržela a zavřela do vazby.

Článek

Policisté zadrželi šestiletého chlapce, který v pátek odpoledne postřelil a vážně zranil učitelku na základní škole Richneck ve městě Newport News v americkém státě Virginie. Dítě je ve vazbě a zatím není jasné, jak zbraň získalo.

„Incident nebyl pouze náhodná střelba,“ uvedl pro BBC policejní náčelník Steve Drew s tím, že postřelená je třicetiletá žena. „Utrpěla život ohrožující zranění, v nemocnici ale došlo k určitému zlepšení,“ doplnil.

Střelba se odehrála v první třídě základní školy, kterou navštěvují děti ve věku od šesti do sedmi let. Chlapec vypálil jeden výstřel poté, co mezi ním a učitelkou došlo k hádce. Podle policistů šlo o ojedinělý incident a nikdo z dalších 550 studentů nebyl zraněn.

Škola sice disponuje detektorem kovů, žáci jsou ale při příchodu kontrolováni náhodně a ne každé dítě tak detektorem projde. „Jsem šokovaný a sklíčený. Musíme držet zbraně mimo školu, mimo dosah mladých lidí,“ sdělil podle agentury Reuters ředitel školy George Parker. Dodal, že policisté budou pečlivě zkoumat, co mohlo nešťastný incident způsobit.

Podrobnosti o střelné zbrani policie neuvedla. Je ale jasné, že chlapec použil ruční zbraň. „Teď je to ještě čerstvé, ale bude následovat spousta kroků, kterými zajistíme, aby se takový případ už neopakoval,“ přislíbil starosta Newport News Phillip Jones.

K případu se vyjádřil taky virginský guvernér Glenn Youngkin. Oznámil, že jeho administrativa je připravena pomoci jakýmkoli způsobem. „Dále sleduji situaci a modlím se za bezpečnost všech studentů a komunity,“ napsal na twitteru.

Reklama

Doporučované