Hlavní obsah

Sever USA zasáhla zimní bouře, počasí narušuje leteckou dopravu i kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Následky počasí v iowském Cedar Rapids.

Reklama

Přívaly sněhu zasypaly řadu měst v centrální části USA. Na další sněžení se v nejbližších hodinách také chystali například obyvatelé Oregonu.

Článek

Sever Spojených států zasáhla další zimní bouře, která způsobila výpadky proudu a jiné potíže ve 12 státech. Aerolinky kvůli počasí zrušily skoro 2000 letů, množství lidí je bez elektřiny a politici ruší mítinky.

Bouřkový systém se přesouvá ze západu nad oblast Velkých jezer a dál na východ. Meteorologové předpovídají, že o víkendu region zasáhnou tuhé mrazy.

Některá místa zažívají problémy s počasím podruhé v jednom týdnu. Východní polovinu USA už na začátku týdne zasáhly vydatné srážky, silný vítr a mrazivé teploty, což mimo jiné narušilo dodávky elektřiny skoro půl milionu domácností. Nyní se obyvatelé od státu Idaho až po Michigan potýkají s hustým sněžením, větrem a náledím.

Přívaly sněhu dnes podle agentury AP zasypaly řadu měst v centrální části USA. Na další sněžení se v nejbližších hodinách také chystali například obyvatelé Oregonu na západním pobřeží, kteří jsou v zimních měsících zvyklí spíše na deště.

Ve státě Iowa je omezen provoz na řadě silnic a úřady se pokoušejí co nejlépe zvládnout situaci, aby zajistily hladký průběh pondělního úvodního klání o republikánskou prezidentskou nominaci.

Do finále kampaně před volebními shromážděními zasáhla už zimní bouře v první polovině týdne, nyní kandidáti podle médií oznamovali další rušení mítinků.

Reklama

Související témata:

Doporučované