Hlavní obsah

Šílený útok u světoznámé památky. Muž obtěžoval ženy, shodil je z vysoké lávky

Foto: K I Photography, Shutterstock.com

Zámek Neuschwanstein a před ním dějiště tragédie - most Marienbrücke, který překlenuje soutěsku Pöllat v Ammergauských Alpách.

Reklama

Útok se odehrál v bezprostřední blízkosti zámku Neuschwanstein, konkrétně na historickém můstku Marienbrücke, z něhož je dokonalý výhled na skvost z dob Ludvíka II. Bavorského.

Článek

Německá média informují o nebývalém incidentu, který se odehrál poblíž slavného Neuschwansteinu - zámku, který svou krásou inspiroval i Walta Disneyho, jenž nechal siluetu bavorské stavby otisknout do své Šípkové Růženky.

Jak uvedla agentura DPA s odkazem na státní zastupitelství v Kemptenu, muž poblíž zámku napadl dvě mladé ženy ve věku 21 a 22 let. Obě shodil patrně z vyhlídkové lávky Marienbrücke, která se klene nad hlubokou roklí Pöllat a nabízí dechberoucí výhledy na samotný zámek.

Mladší z žen pád nepřežila.

Bulvární deník Bild citoval vrchního státního zástupce Thomase Hörmanna, podle kterého se čin odehrál ve středu kolem 14:40.

„Dvě turistky se s mužem setkaly během pěší procházky východně od Marienbrücke. A přidaly se k němu,“ uvedl Hörmann.

Bild dodává, že podle informací, které se redakci povedlo nashromáždit, šlo o Američanky, které měly radost, že v Bavorsku potkaly Američana.

Veřejnoprávní Deutsche Welle s odkazem na policii rovněž píše, že útočník byl Američan, národnost napadených žen policie zatím nepotvrdila. Uvedla jen, že šlo o turistky.

+1

Trojice podle žalobce společně došla k lávce. Tam muž jednadvacetiletou dívku sexuálně napadl a pokoušel se ji škrtit. „Starší dívka se jí snažila pomoci, rovněž ji začal škrtit a strkat dolů ze svahu,“ popsal Hörman.

Nakonec se do strže zřítily obě ženy, dopadly do zhruba padesátimetrové hloubky.

„Dvaadvacetiletá dívka reagovala, ale její kamarádka nejevila známky života. Byla převezena vrtulníkem do nemocnice, kde během noci na čtvrtek zemřela,“ napsal Bild.

Týdeník Focus na svém webu píše, že útočník z místa činu utekl, posléze byl dopaden. Nyní je ve vazbě. Motivaci jeho činu zatím policie nekomentovala.

Reklama

Související témata:

Doporučované