Hlavní obsah

Sněhová bouře v Dánsku uvěznila zaměstnance a zákazníky v prodejně IKEA

Prodejna IKEA se stala útočištěm dvou desítek lidí během silné sněhové bouře.

Reklama

Neplánovaný nocleh v oddělení s postelemi prodejny IKEA v dánském Aalborgu má za sebou 25 zaměstnanců a zákazníků, které v obchodě v noci na čtvrtek uvěznila sněhová bouře.

Článek

Zákazníci a zaměstnanci prodejny IKEA ve městě Aalborg na severu Dánska museli přespat kvůli sněhové bouři v obchodě. Domů se nemohlo vrátit nejméně 25 lidí. V prodejně povečeřeli, dívali se na televizi a přespali v showroomu, popsal zpravodajský server BBC.

Část severního Dánska zasáhla ve středu silná sněhová bouře, 300 lidí přečkalo noc na letišti v Aalborgu. Ve městě napadlo nejméně 25 centimetrů sněhu. Policie kvůli povětrnostním podmínkám nedoporučovala, aby lidé v oblasti sedali za volant.

O přístřeší v prodejně IKEA požádalo též několik lidí z vedlejšího obchodu s hračkami. Vedoucí prodejny Peter Elmrose uvedl, že skupina přespala v showroomu, kde jsou postele, matrace a rozkládací pohovky. „Je to pro nás samo sebou nová situace,“ řekl místnímu listu Nordjyske.

Mezi zákazníky uvězněnými v obchodě byl i Erik Bangsgaard s manželkou. „Shromáždili jsme se v kantýně, kde jsme dostali jídlo i pití a byla tam televize,“ uvedl. „Se situací jsme nemohli nic dělat. Byli jsme jen opravdu rádi, že jsme v úkrytu,“ řekl deníku Ekstra Bladet.

Reklama

Související témata:

Doporučované