Hlavní obsah

Šojgu se objevil mezi vojáky. Nařídil zesílit útoky proti Ukrajině

Foto: Profimedia.cz

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu na květnové vojenské přehlídce ke Dni vítězství.

Reklama

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu při návštěvě jednotek bojujících na východě Ukrajiny nařídil, aby zesílily útoky proti ukrajinské armádě.

Článek

Ruští vojáci mají podle Šojgua zabránit tomu, aby Ukrajinci podnikali velké raketové a dělostřelecké útoky na civilní infrastrukturu v Ruskem okupovaných částech Donbasu i jinde, informuje ruské ministerstvo obrany.

Šojgu se sešel s vojenskými veliteli, kteří ho informovali o vývoji na frontě, a zúčastnil se předání vyznamenání vojákům, uvedl resort obrany podle ruských agentur. Šojgu udělil medaili Zlatá hvězda generálplukovníku Alexandru Lapinovi a generálmajorovi Esedullu Abachevovi za jejich „odvahu a hrdinství“.

„Na velitelském stanovišti vyslechl armádní generál Sergej Šojgu zprávy (…) o současné situaci na Ukrajině, povaze nepřátelské akce a postupu bojových úkolů ruských ozbrojených sil,“ uvádí zpráva. Neupřesnila však, kdy přesně se jeho šéf na východ Ukrajiny vypravil.

Ruská média připomínají, že Šojgu se naposledy na inspekci jednotek podílejících se na „speciální vojenské operaci“, jak Rusko invazi na Ukrajinu nazývá, vydal koncem června.

Reklama

Doporučované