Hlavní obsah

Ne očkovací povinnosti. Na 40 000 lidí protestovalo ve Vídni

Foto: ČTK

Demonstranty proti povinnému očkování ve Vídni zastavili policisté

Reklama

Na 40 000 lidí v sobotu demonstrovalo ve Vídni proti povinnému očkování proti covidu-19, které v Rakousku začne platit 1.února.

Článek

Tisíce odpůrců očkování či dalších opatření protestovali dnes také v některých německých městech, asi nejvíce se jich podle DPA sešlo v Hamburku. Informovala o tom agentura DPA.

Na 16 000 lidí přišlo podle policejních zdrojů v Hamburku na demonstraci s heslem „Ruce pryč od našich dětí“. V Německu očkují děti ve věku od pěti do 11 let od prosince. Větší manifestace se dnes konaly i v německých městech Magdeburg, Freiburg a Schwerin. Desítky lidí demonstrovaly proti koronavirovým opatřením také v Berlíně.

Do ulic vyšli demonstrovat lidé opět také v rakouské metropoli, kde se podle policie sešlo na 40 000 protestujících. Lidé nesli rakouské vlajky a transparenty s nápisy Ne očkovací povinnosti. Situace se nakrátko vyhrotila, když policie pochod zastavila a prováděla kontroly několika lidí. Podle serveru deníku Kronen Zeitung kontrolovala údajně nebezpečné předměty u několika účastníků a několik lidí zadržela. Nasazeno bylo na demonstraci asi tisíc policistů.

Reklama

Doporučované