Hlavní obsah

Student útočil sekerou ve slovenské škole. Dopadli ho v poli

Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Útok sekerou ve slovenské škole: Incident se odehrál ve středoslovenském městečku Nováky.

Reklama

aktualizováno •

Útočník na střední škole na Slovensku napadl sekerou své spolužáky. Informovala o tom slovenská policie.

Článek

Útok se odehrál na střední odborné škole ve městě Nováky ve středním Slovensku.

Teenager podle televize běhal se sekerou po škole a jednu dívku sekl do čela. Byla převezena k ošetření do nemocnice a podle policie není její zranění vážné.

Útočník ze školy utekl. Policie ho zadržela v poli asi 500 metrů daleko od školy.

„Studenti jsou v péči posttraumatického intervenčního týmu. V těchto chvílích úzce spolupracujeme s vedením školy,“ uvedla policie dopoledne na Facebooku s tím, že bližší informace o činu zatím není možné poskytnout. Jasný tedy není ani motiv.

Později policie doplnila, že z informací a důkazů získaných na místě činu se zjistilo, že jde o „podezření z úkladné vraždy ve stadiu pokusu na vícero osobách“. Vyšetřování si převzala Národní kriminální agentura.

Ředitelka školy Katarína Piačková médiím řekla, že šlo o žáka prvního ročníku. „Zdál se jako absolutně bezproblémový, nezaznamenali jsme ani náznak něčeho, čeho bychom si měli všimnout,“ prohlásila Piačková.

Agentura ČTK připomíná, že podobné útoky jsou na slovenských školách ojedinělé. Před dvěma lety ale v budově školy ve městě Vrútky na severu Slovenska zabil učitele bývalý žák vyzbrojený nožem. Dvaadvacetiletý útočník, kterého pak policisté na útěku zastřelili, zranil také několik dalších osob včetně dvou dětí.

Nedávno v zemi došlo k dvěma tragédiím, které otřásly společností. Jen krátce po dopravní nehodě v centru Bratislavy, při níž opilý řidič zabil na zastávce pět mladých lidí, došlo k teroristickému útoku proti LGBT+ podniku. Útočník před ním zabil dva lidi a jednoho postřelil.

Reklama

Doporučované