Hlavní obsah

Střelec pálil v ruském městě na ulici. Zabil tři lidi a nakonec i sám sebe

Záběry z místa činu. Video: Telegram/Bloknot Krymsk

 

Reklama

Za střelbou v jihoruském městě Krymsk byly zřejmě pachatelovy osobní problémy. Podle policie muž neunesl spor s bývalou manželkou.

Článek

Ve městě Krymsk v Krasnodarském kraji na jihu Ruska začal muž střílet do lidí. Podle předběžných zpráv byly na místě zabity čtyři osoby, včetně pachatele, který spáchal sebevraždu. Další jedna osoba byla těžce zraněna.

O incidentu informovala ruská státní agentura TASS s odvoláním na regionální bezpečnostní složky.

„Dnes kolem 17. hodiny v prostorách zdravotnického střediska v Krymsku, které se nachází na Komarově ulici, místní obyvatel narozený v roce 1956 způsobil smrtelná střelná zranění dvěma zaměstnancům této organizace,“ uvedl policejní mluvčí.

Muž poté vyšel ven a začal střílet na kolemjdoucí. „V důsledku toho jedna osoba na místě zemřela a druhá byla těžce zraněna. Muž poté spáchal sebevraždu,“ dodal.

Na sociálních sítích se mezitím objevily záběry z místa činu. Pachatel se na nich nachází poblíž tamního nákupního centra. V ruce má zbraň zakrytou látkou a začíná s ní střílet. Strefuje se i do muže, který leží na zemi.

Podle některých ruských médií muž ve čtvrtek ráno prohrál soudní spor s bývalou manželkou, který se týkal vlastnických práv. Web deníku Komsomolskaja pravda napsal, že se případ táhl od roku 2019 a šlo v něm o nákup bytu, který krátce před rozvodem koupila bývalá manželka.

Reklama

Související témata:

Doporučované