Hlavní obsah

U íránského konzulátu v Paříži zadrželi muže. Vyhrožoval, že se odpálí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Policie v Paříži zadržela muže, který vyhrožoval bombou na íránském konzulátu. Ilustrační fotografie

Reklama

Kolem pátečního poledne se ve francouzských médiích objevila informace, že na íránský konzulát přišel muž s výbušninou. Policie jej zadržela a nyní budovu prohledává kvůli případným výbušninám.

Článek

Na íránském konzulátu v Paříži v pátek vyhrožoval muž, že se vyhodí do povětří, nakonec ale sám vyšel z budovy a policie jej zadržela. Zásahová jednotka ho prohledala a žádné výbušniny u něj nenašla. Svědek z místa dopoledne uvedl, že u sebe muž měl „granát, nebo výbušnou vestu“. Policie teď prohledává konzulát kvůli případným výbušninám, uvedla stanice BFM TV.

Kolem poledne se ve francouzských médiích objevila informace, že na konzulát přišel muž s výbušninou. Ten to o sobě později také sám prohlásil. V budově íránského konzulátu přítomným sdělil, že je jeho čin pomstou za bratra, ale o jeho osudu nic dalšího neuvedl. Co muže k výhrůžkám vedlo, zatím není jasné.

Na místě byla zásahová jednotka i hasiči. Kvůli možné hrozbě nejezdily linky metra šest a devět, které projíždějí stanicí Trocadéro, která je nejblíž ke konzulátu. Policie oblast uzavřela a vyzvala veřejnost, aby se jí vyhýbala.

Policie teď zjišťuje identitu zadrženého, zkoumá i vozidlo, kterým přijel. Komentátoři stanice BFM TV upozorňují, že pro vyšetřování uvnitř konzulátu bude potřeba souhlas Íránu. Vztahy mezi Teheránem a Paříží poznamenal osud čtyř Francouzů, které Írán zadržuje, dodala BFM TV.

Reklama

Doporučované