Hlavní obsah

Video: U pobřeží Japonska se převrátil tanker, tři lidé se pohřešují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Záběry z místa nehody.Video: AP

 

Reklama

Tanker, který se převrátil u ostrova Mucure, vezl kyselinu akrylovou.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

U pobřeží jihozápadního Japonska se dnes ráno převrátil jihokorejský chemický tanker. Osm členů posádky se podařilo zachránit, tři jsou stále pohřešováni, uvedla s odvoláním na japonskou pobřežní stráž agentura AP. Agentura zveřejnila i záběry, na nichž je vidět převrácený tanker.

Proč se tanker vezoucí 980 tun kyseliny akrylové u ostrova Mucure převrátil, zatím není jasné. V oblasti ale platila výstraha před silným větrem a vysokými vlnami.

Na palubě tankeru bylo podle japonské televize NHK osm Indonésanů, dva Jihokorejci a jeden Číňan. V jakém stavu jsou zachránění, dosud úřady neuvedly.

Pobřežní stráž oznámila, že přijala nouzové volání od tankeru, který se začal naklánět, když se kvůli rozbouřenému počasí uchýlil k ostrůvku Mucure. Ten leží jihozápadně od hlavního japonského ostrova Honšú, asi 1000 kilometrů od Tokia. Když na místo dorazili záchranáři, bylo už plavidlo kompletně pod vodou.

Reklama

Doporučované