Hlavní obsah

Ukrajina oznámila zničení všech 29 dronů, kterými v noci útočilo Rusko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Zala Aero

Drony byly zničeny nad Oděskou, Mykolajivskou, Poltavskou a Lvovskou oblastí. Zda způsobily nějaké škody, není známo. Ilustrační foto.

Ukrajinská protivzdušná obrana oznámila, že sestřelila všechny drony, kterými v noci z neděle na pondělí Rusko útočilo na jih, střed i západ Ukrajiny.

Článek

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na pondělí sestřelila všech 29 bezpilotních letounů, kterými na Ukrajinu útočilo Rusko. Informovalo o tom ukrajinské letectvo, podle něhož drony mířily na jih, střed i na západ Ukrajiny. Proti Charkovské oblasti na severu země ruská armáda vystřelila raketu Iskander-M.

Drony byly zničeny nad Oděskou, Mykolajivskou, Poltavskou a Lvovskou oblastí. Zda způsobily nějaké škody, není známo.

V Charkovské oblasti je dnešek dnem smutku za 11 lidí, kteří zemřeli při nedělním ostřelování na dvou místech tohoto regionu. Ruská armáda před několika dny v tomto příhraničním regionu zahájila novou ofenzivu. Šéf oblastní správy Oleh Syněhubov v neděli informoval, že pokračují boje o město Vovčansk.

Ruské ministerstvo obrany v pondělí uvedlo, že jeho protivzdušná obrana zničila pět ukrajinských bezpilotních letounů nad Bělgorodskou oblastí a dva nad Kurskou oblastí. Oba regiony sousedí s Ukrajinou. Větší škody hlášeny nejsou, gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na svém telegramovém účtu napsal, že ve městě Šebekino, ležícím několik kilometrů od hranic, jsou poničeny dva obytné domy.

Doporučované