Hlavní obsah

Ukrajinská delegace dorazila na jednání s Ruskem. Žádá příměří

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj avizoval, že od rozhovorů s Ruskem nečeká velké pokroky.

Reklama

Rozhovory měly začít v neděli, ale ukrajinská delegace měla problém dorazit na místo jednání. BBC s odvoláním na mluvčí ukrajinské vládní strany uvedla, že delegace na jednání přiletěla polským vrtulníkem.

Článek

Ukrajinská delegace dorazila na jednání s ruskými vyjednávači na bělorusko-ukrajinské hranici. Klíčovým požadavkem Kyjeva bude okamžité příměří a stažení ruských vojsk z ukrajinského území, uvedla ukrajinská média s odvoláním na komuniké prezidentské kanceláře.

V médiích a na sociálních sítích se mezitím objevily záběry z příletu vrtulníku s ukrajinskou delegací.

V delegaci je podle komuniké ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov, Mychajlo Podoljak z kanceláře ukrajinského prezidenta, předseda poslaneckého klubu vládní strany Sluha národa David Arachamija, vedoucí ukrajinské delegace v třístranné kontaktní skupině (Ukrajina, Rusko, OBSE) Andrij Kostin, poslanec Rustem Umerov a náměstek ministra zahraničí Mykola Točyckyj, napsala agentura Unian.

V ruské delegaci, kterou vede exministr kultury, Putinův poradce Vladimir Medinskij, jsou náměstci ministrů obrany a zahraničí, ruský velvyslanec v Bělorusku Boris Gryzlov a předseda zahraničního výboru ruské sněmovny Leonid Sluckij.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj avizoval, že od rozhovorů mnoho nečeká.

Reklama

Doporučované