Hlavní obsah

Ukrajinu v noci zasáhly další ruské drony, Kryvyj Rih hlásí výpadky proudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Útoky pomocí dronů se staly ve válce na Ukrajině poměrně běžnou součástí boje. Ilustrační foto.

Reklama

Země se už téměř dva roky brání ruské invazi, přičemž Moskva loni před začátkem zimy opět zesílila útoky na města a infrastrukturu.

Článek

Rusko v noci na pátek vyslalo na Ukrajinu na 25 dronů, z nichž 11 se podařilo sestřelit, uvedl ukrajinský generální štáb.

Letectvo hovoří o 24 ruských bezpilotních letounech. Jeden zasáhl elektrickou stanici ve městě Kryvyj Rih v centrální části země, informovala podle ruskojazyčného serveru BBC energetická firma Ukrenerho. Bez elektřiny je ve městě v Dněpropetrovské oblasti asi 40 000 lidí.

Drony útočily na cíle nejméně ve třech různých oblastech země. Úřady v Kirovohradské oblasti uvedly, že nálet se podařilo zmařit a podle předběžných údajů se obešel bez obětí. Nálety i ostřelování v noci zasáhly Charkovskou oblast na severovýchodě Ukrajiny, podle tamního gubernátora Oleha Syněhubova je bez elektřiny 64 obcí.

Nálety a ostřelování hlásí Ukrajina takřka každou noc. Země se už téměř dva roky brání ruské invazi, přičemž Rusko loni před začátkem zimy opět zesílilo útoky na města a infrastrukturu. Moskva opakovaně přes četné důkazy a svědectví médií, ukrajinských úřadů i mezinárodních organizací tvrdí, že neútočí na civilní cíle.

Reklama

Doporučované