Hlavní obsah

V Británii soudí rodiče, protože „nechali dceru, aby se ujedla k smrti“

Foto: Profimedia.cz

Otec dívky Alun Titford před budovou soudu.

Reklama

Britský soud se zabývá kauzou rodičů, kteří během pandemie covidu-19 podle obžaloby nechali svou dceru, aby se doslova přejedla k smrti. Dívka byla navíc nemocná, spoléhala se na péči rodičů a ti ji nechali v hrůzných podmínkách.

Článek

Šestnáctiletá Kaylea Titfordová vážila okolo 150 kilogramů a podle úterního vyjádření obžaloby žila v podmínkách, které „nebyly vhodné ani pro zvíře“, a měsíce neopustila postel. Proces u soudu v městečku Mold na severu Walesu se zřejmě protáhne na několik týdnů, píše web deníku The Times.

Její matka Sarah Lloyd-Jonesová se přiznala k zabití z hrubé nedbalosti, ale její otec Alun Titford všechna obvinění popírá.

Podle obžaloby měla dívka rozštěpenou páteř a zvláštní onemocnění zad, takže byla od útlého věku nucena používat invalidní vozík.

Její tělo našli záchranáři v domě rodičů ve městě Newtown 10. října 2020, když babička dívky zavolala na tísňovou linku. Když dorazili na místo, čekal je „obraz za hranicí únosnosti“. Státní zástupkyně Caroline Reesová uvedla, že Kaylea žila v „bídě a degradaci“.

Když ji záchranáři našli, ležela na špinavých polštářích pro psy, po těle jí lezli červi a mouchy a kolem postele měla láhve od mléka naplněné močí. Podle záchranařů čpěl v místnosti nesnesitelný „hnilobný“ zápach gangrény, píše deník Daily Mail.

„Kaylea Titfordová žila v podmínkách, které nebyly vhodné ani pro zvíře, natož pro zranitelnou šestnáctiletou dívku, která se do velké míry v otázkách péče o sebe musela spolehnout na ostatní,“ dodala Reesová.

Kaylea byla silně obézní, měla špinavé a rozcuchané vlasy, nemyté tělo a vředovou kůži. Měla index tělesné hmotnosti (BMI) 70, přičemž průměrná hodnota pro dívku ve věku 16 let je 20.

Dívka navštěvovala střední školu v Newtownu, kde ji personál popsal jako „vtipnou a upovídanou“, ale po vypuknutí pandemie v březnu 2020 zůstala zavřená doma.

Podle obžaloby místo dívčina pobytu spolu se stavem, ve kterém bylo její tělo nalezeno, jasně ukazují, že ji oba rodiče vážně zanedbávali.

Otec dívky údajně policii sdělil, že „není moc dobrý táta“ a že se o Kayleu stará jeho partnerka. Na otázku, kdy se naposledy dcery zeptal, jak se má, odpověděl: „Neptal jsem se jí. Jak říkám, nejsem nejlepší člověk.“ Oba rodiče čelí obžalobě ze zabití z hrubé nedbalosti a způsobení smrti dítěte.

Reklama

Doporučované