Hlavní obsah

V Charkově při náletu ruských dronů zahynulo pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Ray Baseley, Roman Havelka, Seznam Zprávy

Charkov je poměrně častým cílem ruských útoků (ilustrační fotografie).

Reklama

Během ostřelování Charkova v noci na čtvrtek zemřelo nejméně pět lidí. Mezi nimi jsou i tři záchranáři. Minimálně deset osob je zraněných.

Článek

Nálety dronů a ostřelování ruské armády si v noci na dnešek v Charkově vyžádaly nejméně pět mrtvých. Mezi oběťmi jsou i tři záchranáři, kteří na místě jednoho z útoků pomáhali s odklízením následků předchozího úderu, uvedli na telegramu šéf správy Charkovské oblasti Oleh Syněhubov a charkovský starosta Ihor Terechov.

„Na místě dvojitého úderu na obytnou budovu v hustě obydlené charkovské čtvrti máme čtyři mrtvé. Je tu také pět zraněných,“ uvedl starosta, podle kterého další člověk zahynul v jiné části města.

Zraněných je ve městě nejméně deset, uvedl Syněhubov, který na telegramu zveřejnil i fotografie z místa útoku. Je na nich poškozený vícepatrový dům a ohořelý vůz záchranné služby.

Charkovská i sousední Sumská oblast před oznámením o zásahu v Charkově vyhlásily letecký poplach. Ukrajinské letectvo během noci varovalo před dalšími přesuny ruských dronů nad ukrajinským územím.

Reklama

Doporučované