Hlavní obsah

V ruském Taganrogu došlo k explozi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Vasilij Golubev, Seznam Zprávy

Fotografie po explozi v Taganrogu na telegramovém účtu Vasilije Golubeva.

Reklama

V ruském Taganrogu došlo k explozi poblíž kavárny, nejsou hlášeny žádné oběti. Ruské ministerstvo obrany z útoku obvinilo Ukrajinu.

Článek

Městem Taganrog v ruské Rostovské oblasti v pátek otřásla exploze, uvedla místní média s odvoláním na svědky. Rostovský guvernér Vasilij Golubev napsal na telegramu, že k explozi došlo poblíž místní kavárny a „pravděpodobně“ ji způsobila raketa. Řekl, že nikdo nebyl zabit, ale že někteří lidé byli zraněni, informuje web Meduza.

Telegramové kanály 112 a Baza napsaly, že exploze zanechala v zemi kráter. Ukrajinská pravda píše, že v místě výbuchu vznikl kráter o rozměrech 5 × 5 metrů. Ruská státní agentura TASS původně uvedla, že k výbuchu došlo „v kavárně“ a šest lidí bylo zraněno. Později toto číslo aktualizovala na 15.

„Podle předběžných informací raketa vybuchla v centru Taganrogu v Lermontovské ulici, poblíž kavárny Čechov Sad. Na místě pracují záchranáři. Nejsou žádné oběti. Je několik zraněných, k nimž byly vyslány sanitky,“ píše guvernér.

Podle očitých svědků webu Pravda došlo ke dvěma výbuchům. První byl silný, druhý o něco slabší. Také říkají, že k výbuchu došlo poblíž restaurace Čechov Sad.

Ruské ministerstvo obrany obvinilo Kyjev z výbuchu s tím, že šlo o teroristický útok. Podle prohlášení úřadu na telegramu Ukrajina použila přeměněný protiletadlový raketový komplex k zahájení útoku na Rusko a ruský systém protivzdušné obrany zachytil zbraň ve vzduchu a způsobil, že spadla na Taganrog.

Reklama

Související témata:
Taganrog

Doporučované