Hlavní obsah

V Rusku zadrželi další osobu zapletenou do teroristického útoku v Moskvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Studio MDF, Shutterstock.com

Obchodní centrum Crocus, ilustrační fotografie

Reklama

Bezpečnostní síly zadržely občana Tádžikistánu Džumochona Kurbonova. Má být zapleten do březnového teroristického útoku v Moskvě, při kterém útočníci zabili více než 140 lidí.

Článek

Ruské bezpečnostní síly zadržely další osobu zapojenou do případu teroristického útoku v Crocusu - občana Tádžikistánu Džumochona Begidžonoviče Kurbonova, píše RBK a odkazuje se na zdroj blízký ministerstvu vnitra a zdroj z územního policejního oddělení.

Zadržený je 21letý rodák z města Parkhor. Obviněný je ze spáchání teroristického činu s úmyslnou smrtí osoby.

Ozbrojenci vtrhli do koncertní haly Crocus před koncertem skupiny Piknik, večer 22. března, a zahájili palbu do lidí. Útočníci také založili požár, který vedl ke zřícení střechy a úplnému vyhoření koncertního sálu. Zabili více než 140 lidí, zraněno bylo přes 500 osob.

V souvislosti s teroristickým útokem už bylo zadrženo přes deset lidí, včetně čtyř údajných pachatelů - Dalerjona Mirzoeva, Saidakramiho Rachabalizoda, Shamsidina Fariduniho a Muhammadsobira Fajzova.

Vilayat Khorasan, odnož Islámského státu a teroristická organizace, se k útoku přihlásila. Podle prezidenta Vladimir Putina byli do teroristického útoku zapojeni „radikální islamisté“, přínosný byl ale pro ty, „kteří proti Rusku bojují od roku 2014“. Že se Ukrajina na činu přímo podílela, naznačil ředitel FSB Alexander Bortnikov, generální prokurátor Igor Krasnov i ministr obrany Sergej Šojgu. Kyjev účast na útoku popírá.

Reklama

Související témata:

Doporučované