Hlavní obsah

Video: Krokodýla léta škrtila pneumatika. Muž ho chytil a osvobodil

Bez komentáře: Muž v Indonésii svépomocí chytil krokodýla, aby mu z krku sundal pneumatiku.Video: AP

 

Reklama

Amatérský zachránce plazů v Indonésii vysvobodil krokodýla, kterému před šesti lety okolo krku uvázla pneumatika. Obřího plaza stopoval tři týdny.

Článek

Pneumatiku přeřezal pilkou a krokodýla pak vypustil zpět do řeky Palu, napsal server BBC.

„Žádal jsem (ostatní) o pomoc, ale báli se,“ uvedl k záchranné operaci vysvoboditel Tili z provincie Střední Sulawesi, rozkládající se na stejnojmenném ostrově.

Přes pět metrů dlouhého krokodýla se mu podařilo chytit až napotřetí, předtím mu dvakrát z připravené pasti unikl, uvedl muž.

Místní obyvatelé se podle BBC obávali, že nechtěný nákrčník neustále rostoucího krokodýla nakonec zahubí.

„Mnoho lidí pochybovalo a nevěřilo, že to myslím vážně,“ dodal Tili a připomněl, že v minulosti už zachránil hady, krokodýly i další druhy plazů.

Místní zachránce není jediný, kdo se pokusil krokodýla zbavit jeho přívěšku. V roce 2020 se o to pokusili australský lovec Matthew Wright spolu s americkým biologem Forrestem Galantem, ale bez úspěchu, píše agentura AP.

Poté, co byl plaz zbaven pneumatiky, kontaktovali místní obyvatelé hasiče a agenturu na ochranu volně žijících živočichů, aby jim pomohli zvíře vypustit zpět do volné přírody.

Jak se pneumatika dostala krokodýlovi na krk, není jasné. Vedoucí tamní agentury na ochranu přírody Haruna Hamma se domnívá, že mu ji tam dal někdo úmyslně při neúspěšném pokusu ho chytit jako domácího mazlíčka nebo stáhnout z kůže k prodeji.

Reklama

Doporučované