Hlavní obsah

Video: Převrácená auta a zničené budovy. Bahno zaplavilo alpské středisko

Bez komentáře: Záběry z bleskových povodních v italské obci Bardonecchia. Video: twitter/andreavuoloo, AP

 

Reklama

Alpské městečko Bardonecchia, které se nachází v italském regionu Piemont u italsko-francouzské hranice, zaplavila masa bahna. Povodňová vlna ničila vše, co jí stálo v cestě.

Článek

Vlnu vody a bahna podle italského deníku La Stampa způsobil sesuv půdy v Alpách na hoře Fréjus. Ulice tamního městečka zavalilo bláto a převrácená auta. Největší škody zaznamenaly policejní stanice a jeden místní hotel. Na místě zasahuje na 50 hasičů, shrnuje ČTK.

Pět lidí, kteří se pohřešovali od nedělního večera, se v pondělí ráno podařilo nalézt. Potvrdil to i guvernér regionu guvernér Alberto Cirio, píše agentura ANSA.

Evakuovalo se 120 lidí a jeden člověk se zranil. Většina lidé byla ubytovaná v hotelech nebo v centru Červeného kříže zřízeném v tamní sportovní hale.

Během noci na pondělí se podařilo zachránit podle mluvčího hasičů Luky Cariho šest lidí, kteří byli zablokovaní v obývacím voze. Na místě během dne pokračovaly práce na odstraňování škod.

Většina silnic do Bardonecchie je uzavřena. Sesuv půdy přerušil i železniční spojení mezi Beaulardem a Bardonecchia, uvádí deník La Stampa.

V Piemontu nadále platí výstraha před silnými bouřkami, upozorňuje agentura ANSA.

Reklama

Doporučované