Hlavní obsah

Video: První záběry zavalených dělníků v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: První záběry zavalených dělníků ve zříceném silničním tunelu na severu Indie.Video: AP

 

Reklama

Čtyřicítku dělníků, kteří jsou více než týden uvězněni ve zříceném silničním tunelu na severu Indie, zachytila kamera. Jde o první záběry pracovníků od nehody.

Článek

Záběry byly natočeny pomocí endoskopické kamery, která byla vsunuta do nové širší trubky, kterou záchranáři instalovali v pondělí. Přes ni chtějí skupinu lépe zásobovat. Dělníci zatím dostávali suché potraviny jako ořechy či praženou cizrnu, a také vodu, léky a kyslík, píše BBC.

Jak je vidět na úvodním videu, dělníci se záchranáři komunikují pomocí vysílaček. Záchranáři, kteří záběry ze závalu sledují na obrazovce před propadlým tunelem, požádali dělníky, aby každý z nich předstoupil před kameru a identifikoval se.

Záchranné práce mezitím pokračují. Vyproštění komplikují balvany a jiné překážky. Záchranné týmy usilovaly v uplynulých dnech o proražení otvoru skrze suť. V pátek nasadily výkonnější vrtné zařízení, které však musely odstavit poté, co se začaly ozývat „zvuky praskání“.

Nyní je na stole několik alternativních plánů, jak se ke skupině dostat. Je pravděpodobné, že se jich bude realizovat hned několik současně.

Rozestavěný silniční tunel o délce 4,5 kilometru ve státě Uttarákhand se propadl v neděli 12. listopadu při sesuvu půdy. Tunel má tvořit součást významné silnice propojující různá hinduistická poutní místa, připomíná ČTK.

Muži, kteří uvázli v tunelu, jsou převážně dělníci z chudých států na severu a východě Indie pracující za nízkou mzdu, píše Reuters.

Reklama

Doporučované