Hlavní obsah

Video: Drama v Indii. Desítky dělníků uvázly v rozestavěném tunelu

Bez komentáře: Záchranné práce v rozestavěném silničním tunelu na severu Indie, kde uvázlo 40 dělníků. Video: AP

 

Reklama

Čtyřicet dělníků, které v neděli sesuv půdy uvěznil v rozestavěném silničním tunelu na severu Indie ve státě Uttarákhand, se snaží záchranáři vyprostit.

Článek

V pondělí indické úřady uvedly, že se jim se zavalenými dělníky podařilo přes vysílačky navázat kontakt a dodat jim kyslík, vodu a potraviny. Vysoký vládní představitel Randžít Sinha očekává, že by se dělníci mohli dostat ven v úterý večer místního času nebo ve středu, píše agentura AP.

Agentura Reuters citovala jiného představitele, podle nějž je čas potřebný na osvobození zavalených dělníků složité určit. Záchranáři nyní s pomocí těžké techniky vrtají otvor, jímž chtějí protáhnout ocelovou trubku o průměru 90 centimetrů, kterou by se dělníci dostali ven, píše server BBC News.

Na operaci, jejímž cílem je vyproštění dělníků, se podílí asi 200 záchranářů. Jejich práci komplikují padající sutiny, shrnuje ČTK. Okolní oblast je náchylná na sesuvy půdy, zemětřesení a povodně, podotýká agentura Reuters.

Indie v poslední době mohutně investuje do modernizace infrastruktury a své dopravní sítě. Nedělní incident ale není ojedinělý.

V červnu se u indického města Bhágalpur ve státě Bihár se zřítil do řeky Gangy rozestavěný most. Loni v říjnu se ve městě Morbi v západoindickém státě Gudžarát zřítil nově zrekonstruovaný visutý most přes řeku. Zahynulo nejméně 132 lidí (více zde).

Na začátku srpna si nejméně 20 mrtvých a tři zraněné vyžádalo neštěstí v indickém státě Maháráštra, kde se při stavbě mostu zřítil jeřáb, napsal server BBC News. Mezi oběťmi byli převážně stavební dělníci a inženýři, kteří pracovali na stavbě.

Ve stejný měsíc se pak zřítil železniční most ve výstavbě u města Sairang asi 20 kilometrů severozápadně od Áizalu, hlavního města státu Mizórám. Neštěstí nepřežilo nejméně 26 lidí (více zde).

Podívejte se:

Silná vrstva toxické pěny znovu pokryla části řeky Jamuna v blízkosti Dillí, zatímco samotná indická metropole bojuje s dráždivým a škodlivým smogem, který město zahalil.

Reklama

Doporučované