Hlavní obsah

Video: Ruský voják vyplázl jazyk, zapnul kameru a natočil zpackaný útok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Jeden z ruských vojáků natočil na svůj mobil nezdařený útok. Video: 100 обр ТрО, Youtube.com

 

Reklama

Ukrajinci podle serveru Kyiv Post záběry neúspěšného ruského útoku našli na zničeném tanku a doplnili ho o záběry z dronů.

Článek

Ruské jednotky zahájily útok na ukrajinské pozice v Luhanské oblasti. Jak ale ukazují záběry, které se objevily online, ne vše šlo podle plánu.

Nezdařenou akci si na mobil natáčel jeden z vojáků. Na zhruba dvouminutovém záznamu, který zveřejnili ukrajinští vojáci 100. samostatné brigády, je vidět, jak Rus připevňuje telefon a vyplazuje jazyk.

Poté nastupuje do tanku a spolu s obrněným bojovým vozidlem míří k pozicím nepřítele.

Ukrajinští obránci zahájí na obrněný vůz střelbu. Tank, který ho následuje, zřejmě najíždí na minu a zůstává stát. Posádka několikrát vypálí a stroj opouští.

Video, jehož autenticitu nelze nezávisle ověřit, Ukrajinci podle serveru Kyiv Post našli na zničeném tanku a doplnili ho o záběry z dronů. Utíkající ruské vojáky včetně majitele telefonu zabili pomocí granátů svržených drony.

Zprávy z bojiště

Rusové pokračovali v útocích na celé frontě, zatímco Ukrajinci se soustředili na obranu a podnikali pouze malé protiútoky. Velmi obtížné chvíle prožili obránci města Avdijivka.

Ruské jednotky se během uplynulého dne pokoušely prorazit ukrajinskou obranu na řadě míst. Celkem se během 24 hodin odehrálo 74 bojových střetů, nejtvrdší boje byly u Avdijivky a Marjinky, uvedla agentura Unian s odvoláním na ranní hlášení ukrajinského generálního štábu.

Ukrajinští obránci podle velení pevně drží obranu a způsobují nepříteli citelné ztráty.

Podle Moskvy Rusům padla do rukou obec Tabajivka u Kupjanska v Charkovské oblasti. Ruské ministerstvo obrany současně uvedlo, že odrazili během 24 hodin tři protiútoky ukrajinských sil.

Ještě v době, kdy se na sociálních sítích objevily první zprávy o dílčím úspěchu ruských vojsk, ukrajinská armáda podle serveru BBC zprávy o dobytí vsi popřela.

Reklama

Doporučované