Hlavní obsah

Video ukazuje, jak vypadalo další zemětřesení na turecko-syrském pomezí

Bez komentáře: Nové otřesy postihly i město Hatay. Podle starosty města se zřítila budova, v níž sídlil guvernér provincie.Video: AP

 

Reklama

Nejméně osm mrtvých a více než 760 zraněných si v Turecku a Sýrii vyžádalo pondělní zemětřesení o síle 6,4 stupně.

Článek

Otřesy půdy zasáhly oblast 14 dní poté, co mohutné zemětřesení zabilo na jihu Turecka a severu Sýrie přes 47 tisíc lidí. Epicentrum pondělních otřesů, které vycházely z hloubky deseti kilometrů, bylo v turecké provincii Hatay.

A právě odtud pocházejí záběry v úvodním videu. Jakmile se země otřásla, na ulicích zavládla panika, lidé vyběhli ven, ozývá se křik. Z dálky je slyšet zvuk sesouvajících se trosek budov. Pak místo zahalí obrovský oblak prachu.

Poté, co otřesy ustanou, začnou přítomní zjišťovat následky nového zemětřesení. V úterý ráno se ve městě znovu pustili do záchranářských a odklízecích prací.

Podle starosty města se zřítila budova, v níž sídlil guvernér provincie. Záchranáři pátrají po několika lidech, kteří uvázli pod troskami. Do oblasti úřady vyslaly 6000 stanů pro obyvatele, shrnuje ČTK.

Průmyslová kamera v tureckém Samandağu pak zdokumentovala první okamžiky během nového zemětřesení. Jak je vidět na záběrech, lidé okamžitě začali prchat na ulici, aby zde přečkali nové zemětřesení.

Záběry zemětřesení z průmyslové kamery v tureckém Samandağu.Video: AP

Reklama

Doporučované