Hlavní obsah

Video: Ukrajinci se chlubí, že u Krymu zničili ruskou raketovou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Záběry ze zásahu ruského plavidla. Video: telegram/DIUkraine

 

Reklama

Podle vojenské rozvědky GUR k potopení došlo v jezeře Donuzlav na západní straně Krymského poloostrova. Rusko se ke zprávě zatím nevyjádřilo.

Článek

Ukrajinská vojenská rozvědka (GUR) hlásí další úspěch speciální námořní operace.

Na sociální síti Telegram napsala, že u okupovaného poloostrova Krym zasáhla raketovou loď, která patří k ruské Černomořské flotile.

Zveřejněné video naznačuje, že plavidlo bylo několikrát zasaženo. Věrohodnost tvrzení ani záběrů ale momentálně nelze nezávisle ověřit.

Moskva se ke zprávám o útoku zatím nevyjádřila. Ruský vojenský blogger, který si říká Voenkor Kotenok, nicméně na Telegramu uvedl, že se loď potopila poté, co byla třikrát zasažena námořními drony, píše server BBC.

Podle GUR loď zničili vojáci ze speciální jednotky „Skupina 13“ v jezeře Donuzlav na západní straně Krymského poloostrova, kde je umístěna námořní základna.

„V důsledku série přímých zásahů do trupu utrpěla ruská loď škody neslučitelné s dalším pohybem,“ píše rozvědka na Telegramu s tím, že ruská pátrací a záchranná operace v oblasti neúspěšná.

Připomeňte si

Ukrajinci dosáhli dalšího úspěchu v podobě velkého oslabení Černomořské flotily, kterou Rusové používají k útokům na pozemní cíle. Na východě země ale slaví ruská opotřebovávací válka úspěch.

Reklama

Doporučované