Hlavní obsah

Video: Ukrajinská rozvědka se chlubí další sabotáží, v Moskvě hořel vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Záběry z údajné ukrajinské sabotáže na moskevském mezinárodním letišti Ostafjevo.Video: Головне управління розвідки МО України, Youtube.com

 

Reklama

Vojenská zpravodajská služba Ukrajiny GUR tvrdí, že se jí podařilo v noci na pátek zničit vrtulník na moskevském letišti. A poskytla záběry z akce. Rusko se ke zprávě zatím nijak nevyjádřilo.

Článek

Ukrajinská vojenská rozvědka se chlubí údajně úspěšnou sabotáží provedenou hluboko na ruském území. V noci na 26. dubna 2024 shořel na moskevském mezinárodním letišti Ostafjevo vrtulník KA-32, uvedla GUR na svém účtu na síti Telegram.

Na YouTube kanálu pak rozvědka zveřejnila záběry údajné sabotáže, ze kterých je patrné zapálení vrtulníku.

Záběry nelze nezávisle ověřit. Je na nich sice vidět světlo vypadající jako plameny, ale z videa nevyplývá, jak celkově byl stroj poškozen.

O sabotáži informuje většina ukrajinských médií. Ruské zdroje zprávu zatím nijak nekomentovaly.

Zprávy z bojiště

Ruským jednotkám v části Doněcké oblasti se podařilo v kontextu současných bojů dosáhnout nezvyklého úspěchu. V úzkém úseku pronikly ukrajinskou obranou za jediný den o několik kilometrů.

Reklama

Doporučované