Hlavní obsah

Video: V Rostově na Donu vzplála budova pohraniční stráže FSB

Bez komentáře: požár budovy oblastní správy pohraniční stráže v Rostově na DonuVideo: twitter/IuliiaMendel, twitter/AlexKokcharov

 

Reklama

V Rostově na Donu na jihozápadě Ruska hoří budova oblastní správy pohraniční stráže, která je součástí tajné služby FSB. Na místě zasahují hasiči.

Článek

Podle očitých svědků je dým z požáru vidět po celém městě. Místní obyvatelé tvrdí, že před požárem byl slyšet výbuch. Záběry z místa zachycují masivní plameny a poničenou budovu, píše ruská redakce BBC.

Na místě zasahuje dvacet hasičských jednotek, uvedl ruský deník Kommersant s odkazem na informace ministerstva pro mimořádné situace.

Od začátku invaze se v hloubi Ruska odehrálo několik velkých požárů s nejasnými příčinami. V případě strategických cílů svaluje Rusko vinu na Kyjev, ten to většinou nechává bez komentářů.

Šíří se i spekulace o sabotážních skupinách vedených nespokojenými Rusy. Může se jednat ale i o útok pod falešnou vlajkou.

Pro připomenutí: Tento měsíc vypukl rozsáhlý požár u vojenského letiště u Krasnodaru na jihozápadě Ruska. Byl natolik silný, že ho zaznamenaly i americké družice určené ke sledování lesních požárů. Úřady případný útok popřely a tvrdily, že „na místě začala hořet tráva“, uvedla ČTK.

Reklama

Doporučované