Hlavní obsah

Video z Chersonu: Během Putinova projevu dopadaly na město rakety

Bez komentáře: Následky ruského ostřelování Chersonu.Video: twitter/operativno_ZSU, twitter/bayraktar_1love

 

Reklama

Nejméně šest lidí zahynulo při ruském ostřelování jihoukrajinského města Cherson, informují ukrajinská média. Další jsou zranění.

Článek

Podle serveru RBK-Ukrajina dopadly střely do centra města. Zasáhly zastávku veřejné dopravy, kde se zdržovalo mnoho lidí.

„Cherson je ostřelován. Pravděpodobně Grad. Už asi 20 výbuchů. Buďte v krytech nebo na bezpečných místech,“ napsal na facebooku šéf Chersonské oblasti Oleksandr Prokudin. Grad je typ ruského raketometu.

Podle ukrajinské armády ostřelování zasáhlo i trh, nemocnici nebo mateřskou školu. Ukrajinské operační velitelství Jih odpoledne informovalo o šesti mrtvých a dvanácti zraněných civilistech

Ruské jednotky podle velení ostřelovaly Cherson v době projevu ruského prezidenta Vladimira Putina, který v něm tvrdil, že jeho země není ve válce s ukrajinskými lidmi.

Rusko opakovaně popírá, že by úmyslně útočilo na civilní cíle. Na začátku měsíce ale například cíleně zaútočilo v Bachmutu na mezinárodní tým mediků.

Ruský útok na zdravotníky

Mezinárodní tým mediků dorazil ke zraněné ženě, která se stala terčem útoku. O pár minut později dostala zásah přistavená sanitka. Rusové zde použili zákeřnou taktiku „dvojího úderu“.

Reklama

Doporučované