Hlavní obsah

Video ze španělských povodní: Chlapec se zachránil na stromě, přežil tam noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Španělským hasičům se podařilo zachránit malého chlapce, který se během povodní ukryl na stromě. Video: AP

 

Reklama

Španělsko sužují záplavy, bouřky tvrdě zasáhly i hlavní město Madrid a okolí. Právě v madridském regionu hasiči úspěšně zachránili chlapce ze stromu, na který se vyšplhal, když auto, kterým cestoval, strhla voda.

Článek

Rodina chlapce pobývala v rekreačním domě v Aldea del Fresno na západ od Madridu, když v neděli udeřila bouře. Před bleskovými povodněmi se snažila rodina uniknout, jejich vůz však strhla rozvodněná řeky Alberche, píše list The Guardian.

Chlapci se po nehodě podařilo vylézt na strom, kde přečkal celou noc, píše BBC s odkazem na vyjádření šéfky madridského regionu Isabely Díazové Ayusové.

Poté, co hasiči chlapce po osmi hodinách nalezli a z koruny stromu snesli dolů, museli jej převést do nemocnice kvůli podchlazení. Žádná vážnější zranění na těle neutrpěl.

Španělská civilní stráž uvedla, že se jí podařilo nalézt chlapcovu matku a sestru. Otec rodiny se ale stále pohřešuje.

V souvislosti s bouřemi a přívalovými dešti zemřeli ve Španělsku nejméně tři lidé a tři další se pohřešují, uvedla BBC. Podrobně o záplavách ve Španělsku v tomto textu.

Reklama

Doporučované