Hlavní obsah

Zelenskyj: Budou-li ruské útoky pokračovat, mohou nám dojít rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Volodymyr Zelenskyj.

Reklama

Ukrajina čelí nedostatku munice, už teď si podle prezidenta Volodymyra Zelenského musí vybírat, která místa bránit. Mohlo by se navíc stát, že rakety, které napadená země používá k obraně, dojdou úplně.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pokud budou ruské útoky pokračovat současnou intenzitou, mohly by Ukrajině dojít rakety, které používá k obraně, je přesvědčen ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Jeho slova z rozhovoru s ukrajinskou televizí přinesla agentura Reuters.

„Pokud budou (na Ukrajinu) útočit každý den tak jako poslední měsíc, mohou nám dojít rakety a partneři to vědí,“ řekl Zelenskyj.

Poznamenal také, že by jeho země, která se už přes dva roky brání ruské agresi, ke kompletní ochraně potřebovala 25 baterií protivzdušné obrany Patriot. Nyní si podle něj musí vybírat, jaká místa bude chránit.

Ukrajinský prezident dále vyjádřil naději, že americký Kongres nakonec přeci jen schválí další balík pomoci jeho zemi. Tomu už několik měsíců brání především vnitropolitické spory mezi americkými demokraty a republikány. Bez další americké pomoci je podle odborníků pro Ukrajinu stále těžší čelit dalším ruským útokům.

Reklama

Doporučované