Hlavní obsah

Zájem o mateřské školy je v Č. Budějovicích vyšší než loni

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Zájem o umístění dětí do krizových mateřských škol v Českých Budějovicích je výrazně vyšší než při první vlně koronaviru loni na jaře. Magistrát kvůli tomu dnes zahájil provoz ve druhé školce.

Článek

Vyčleněné mateřské školy mohou v těchto dnech využívat děti, jejichž rodiče pracují jako zdravotníci, hasiči nebo v sociální oblasti.

Kvůli vládnímu opatření jsou mateřské školy od 1. března zavřené. Výjimku mají ty, v nichž jsou děti rodičů, kteří pracují ve zmiňované infrastruktuře. V Českých Budějovicích byla otevřena školka v ulici E. Pittera. „Její kapacita se však blíží k možnému maximu, proto jsme se rozhodli, že otevřeme i mateřskou školu Železničářskou,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko (STAN).

Dodal, že zařízení v ulici E. Pittera využívá přibližně šest desítek dětí. Je určené především pro potřeby zdravotníků a zaměstnanců nemocnice. „Mateřskou školu Železničářskou pak chceme využít hlavně pro děti, jejichž rodiče pracují v dalších profesích integrovaného záchranného systému,“ uvedl Vojtko.

Kromě toho České Budějovice provozují základní školy Máj I. a Grünwaldova. „V těchto případech je však poptávka výrazně nižší než u mateřských škol,“ uvedl náměstek.

Reklama

Doporučované