Hlavní obsah

Zákazníci v českých restauracích se dneska mají nejlíp, jak se kdy měli, říká Zdeněk Pohlreich. A dál se cpou smaženým sýrem

Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem o tom, jak se mění české restaurace a jak konzervativní jsou jejich zákazníci.Video: Jiří Kubík

 

Reklama

Šéfkuchař, majitel tři restaurací a tvář televizního pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich přijal Výzvu Jiřího Kubíka. V rozhovoru promluvil o trendech v české gastronomii i o tom, jak to opravdu funguje v českých restauracích.

Článek

„Smažený sýr a kuře s broskví, to je nové národní jídlo, to tu bude vždycky. Lidé se tím budou cpát mně navzdory,“ říká na úvod rozhovoru Zdeněk Pohlreich.

Za nová klišé českých restaurací ale považuje lokální suroviny, raw food a veganskou stravu. Co mu v restauracích vadí, kterým hospodám se podle něj dneska daří, co si myslí o zavedení EET a zákazu kouření?

I o tom mluví Zdeněk Pohlreich v jedné části rozhovoru. V té druhé se pak vyjadřuje k úrovni učňovského školství, k tomu, proč řada restaurací krachuje a jaké má on problémy při provozování tří restaurací v centru Prahy.

V průběhu rozhovoru dostal Pohlreich možnost vybrat si z jídelního lístku z roku 1986 z jídel, která v té době v restauracích také sám vařil: „Ten kontakt se světem byl natolik omezený, že já jsem to bral tak, že tohle se prostě dělá, protože nic lepšího není,“ říkal nad seznamem pěti jídel z hovězího masa, uzeného bůčku, šunkofleků a vepřové klobásy na rožni.

Záznam rozhovoru se Zdeňkem Pohlreichem si pusťte ve videu nahoře nad textem.

Reklama

Doporučované