Hlavní obsah

Zákazníky slevového portálu už nikdo neubytuje. Firmě přestala fungovat kontrola voucherů

Zákazníky portálu NákupvAkci.cz už nikdo neubytuje. Firma nemá v provozu systém pro kontrolu voucherů

 

Reklama

Třetí největší tuzemský slevový portál podle odhadů detektivů způsobil potíže tisícům lidí. Nyní působí další problémy.

Článek

Slevový portál NákupvAkci.cz postupuje od začátku svých potíží velmi nestandardním způsobem. Nejdříve majitel Tomáš Karaba kryl informace o úpadku firmy mezi svými zaměstnanci a poté nekomunikoval ani s klienty. Ti se však rozhodli, že zákazníkům, kteří si zakoupili jejich služby, vyjdou vstříc a vouchery přijmou. A to i přesto, že od portálu nedostali zaplaceno.

Nyní se však situace mění, už třetí den nefunguje web pro kontrolu platnosti voucherů.

„Přijde mi, že už si z nás dělají srandu. Chtěli jsme se v této situaci zachovat dle našich možností a všem zákazníkům vyhovět, i když s malým doplatkem, který by nám uhradil aspoň stravu pro hosty. V této situaci nám ale asi nezbyde nic jiného, než slevové vouchery přestat přijímat,” uvedl David Kadlec, jednatel Hotelu Rokytenka.

„Nyní nemáme přístup k žádným číslům, nezjistíme tak ani čísla voucherů, které už byly využity, snadno by se tak daly falzifikovat,” říká další poškozený majitel hotelu, který nechtěl být jmenován.

Současně s webem pro kontrolu voucherů přestala fungovat i domovská stránka portálu NákupvAkci.cz. Koncový zákazník nemá přístup k žádným kontaktům na provozovatele portálu.

„V tuto chvíli nezbyde zákazníkům slevového portálu nic jiného, než se obrátit na Policii ČR nebo na insolvenční soud s jejich pohledávkou vůči firmě Garuma, s. r. o.," říká David Kadlec.

Redakce Seznam Zprávy se pokusila majitele slevového portálu kontaktovat, ale nezvedal mobilní telefon, ani nereagoval na SMS zprávy.

Portál ukončil činnost v polovině prosince a jeho provozovatel, firma Garuma, na sebe podala insolvenční návrh. Na webu to vedení zdůvodnilo navyšujícími se ztrátami, které za šest let fungování NákupvAkci.cz dosáhly 45 milionů korun. Krátce předtím podala insolvenční návrh na Garumu také firma Hostely Praha.

Reklama

Související témata:

Doporučované