Hlavní obsah

Chlap má být chlap, žádný mamánek. Feministky jsou pro mě za čáru. Otevřený rozhovor s Bárou Basikovou

Bára Basiková: Na veřejnosti se ovládnu, ale v soukromí si často ulevím pláčem. Je to očista.Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Po dlouhých letech jí vyšla nová deska. Jmenuje se Slzy a sklízí nadšené ohlasy, i když je plná smutku. „Pesimismus v sobě mám už od dětství,“ svěřuje se ve Výzvě Bára Basiková.

Článek

„Byly doby, kdy jsem se vyžívala v líčení. Občas to připomínalo leningradskou prostitutku. Jsem exhibouš, u každého alba mi záleží na estetice. Chci, aby to korespondovalo s obsahem. A tady mě napadlo, co kdybych vypadala jinak, smutně,“ líčí Bára Basiková, proč si pro desku zvolila černovlasou image.

Ve Výzvě Seznamu mluví i o výchově svých dětí a popisuje, co ji děsí na současných mladých mužích. „Chci, aby můj syn nebyl mamánek. Těch se rodí houfy. Je to peklo. Chlap má být v rodině chlapem, partnerem, ochranitelská pevnost. Ale nejsem feministka, ty jsou pro mě za čáru,“ říká Basiková.

Proč v soukromí pláče? Kdy si přestala klást otázky po smyslu života? Jak s tím souvisí její matka? A proč by její otec nesnesl to, že před lety zpívala s Alexandrovci? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované